Spouwbladverankering 

Is uw gevel instabiel en/of is er instortingsgevaar? Total Wall heeft de Oplossing!

Een van de veel voorkomende oorzaken van deze situatie zijn doorgeroeste spouwankers. In andere gevallen is een te laag aantal spouwankers in de spouwmuur de oorzaak. Problemen met de spouwbladverankering is van buitenaf niet waar te nemen óf en in hoeverre instortingsgevaar dreigt.

Om er zeker van te zijn dat uw gevel stabiel is en er geen instortingsgevaar dreigt is het van belang dat er wordt vastgesteld hoe de huidige situatie van uw gevel is. Total Wall kan dit voor u in kaart brengen door het spouwblad te inspecteren. Tijdens onze spouwblad inspectie wordt de kwantiteit en kwaliteit van de spouwankers beoordeeld. Daarvoor gebruiken we een endoscoop, een buis met een lenzenstelsel en een lichtbron, waarmee via een boorgat in de spouw gekeken kan worden.

Wanneer uit de inspectie gebleken is dat er instortingsgevaar is of dat de gevel instabiel is, biedt Total Wall u hiervoor ook een oplossing. Door het aanbrengen van Dry Fix spouwankers wordt de gevel stabiel gemaakt en is het instortingsgevaar geweken.


Weten of een inspectie van de spouw(ankers) voor u van belang is?

Vraag gratis en vrijblijvend onze risico-inventarisatie aan. U beantwoordt enkele korte vragen, waarna één van onze specialisten voor u beoordeelt of een inspectie van de spouwankers zinvol is.

Gratis risico-inventarisatie   of   Stel uw vraag

Spouwbladverankering d.m.v DryFix ankers

Hiernaast stap voor stap een afbeelding over het plaatsen van een Dryfix spouwanker. 

  • 5mm - 6,5 mm voorboren
  • De Dryfix in de houder plaatsen
  • De Dryfix heeft de werking als een zelftapper
  • M.b.v. boorhamer verdiept vastzetten
  • Het gat op kleur wegwerken