Risico-inventarisatie

Als pandeigenaar bent u verantwoordelijk voor de bouwtechnische staat van uw gebouw. Dat geldt ook wanneer schade ontstaat aan uw pand of de omgeving ten gevolge van slechte spouwmuurverankering. Vallende gevels leiden vaak tot grote schade aan uw omgeving. Nog los van de gevaarlijke situaties die soms ontstaan, kan dit flink in de papieren lopen. Een risico dat u waarschijnlijk niet wilt lopen.

Wat zijn risicopanden?

Niet ieder pand en iedere spouwmuur is onveilig. De volgende panden kunnen worden gekwalificeerd als risicogebouwen. Uit ervaring kunnen wij stellen dat in ongeveer 80% van de onderzochte gevels niet in orde is. Slechte spouwmuurverankering levert risico's op voor zowel het pand als de omgeving.

  • Panden met gemetselde gevels
  • Bouwjaar tussen 1945 en 1980
  • Vier bouwlagen of meer
  • Panden waarbij achteraf de spouwmuur is geïsoleerd
  • Gebouwen met betonskelet en te weinig dilataties

Kunt u zich bovendien niet herinneren wanneer de spouwankers voor het laatst geïnspecteerd zijn? Dan is het geen overbodige luxe Total Wall te laten beoordelen of een spouwankerinspectie zin heeft.

Risico-inventarisatie aanvragen

Wilt u zeker weten dat uw pand veilig te gebruiken is en geen risico vormt voor zichzelf, gebruikers en de omgeving? Een risico-inventarisatie is vrijblijvend en vertelt u of uw gevels nader onderzoek vereisen. Vanuit onze expertise adviseren we u graag over de veiligheid van uw gevels.