Veel gestelde vragen

Heeft u vragen over gevelschade, spouwanker- of gevelrenovatie? Of wilt u meer weten over Spouwankerrenovatie.nl? Kijk dan eens hieronder bij onze meest gestelde vragen. Staat uw vraag hier niet bij? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Wij helpen u graag!

Hoe herken ik een beschadigde gevel?

U kunt een beschadigde gevel doorgaans herkennen aan:

  • Slechte voegen, alg- en mosvorming, vochtdoorslag
  • Scheuren in de muur
  • Afschilferende of barstende stenen
  • Kromming of buiging van de (buiten)muur

Wat zijn de oorzaken van scheuren in de muur?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor scheuren en beschadigingen in gemetselde gevels. Zo kan het aan de bouwconstructie liggen. Maar ook de grondsamenstelling, temperatuurverschillen, bouwwerkzaamheden in de buurt, veranderde grondwaterstanden of zelfs een veranderde verkeerssituatie kunnen oorzaken zijn.

Wat is een Spouwmuur inspectie?

Een Spouwmuur inspectie is een uitgebreid gevelonderzoek waarmee de staat van de gevel wordt onderzocht door middel van speciale technieken. Bij een Spouwmuur inspectie wordt onder andere de kwaliteit en kwantiteit van de spouwankers uitvoerig in kaart gebracht. De resultaten van het gevelonderzoek worden verwerkt in een op maat gemaakt advies. U ontvangt een heldere en gedetailleerde rapportage met aanbevelingen.

Wanneer is een risico-inventarisatie zinvol?

Niet elk pand is een risicopand. Heeft u een pand dat gebouwd is tussen 1945 en 1980 van vier woonlagen of meer? Kunt u zich de laatste spouwmuur-inspectie niet herinneren? Vraag dan vrijblijvend een risico-inventarisatie aan. We beoordelen graag voor u of een nadere inspectie van uw spouwankers zinvol is.

Kan ik schade aan mijn gevel voorkomen?

Gevel beschadigingen worden veelal veroorzaakt door invloeden van buitenaf. Hier kunt u natuurlijk weinig tegen doen. Maar u kunt wel hoge kosten voorkomen door uw gevels regelmatig te laten inspecteren. Laat dus bij vaststelling van onregelmatigheden en/of beschadigingen van uw gevel een FreeScan of QuickScan uitvoeren door onze specialisten, om te bepalen of onderhoud noodzakelijk is.

Wat is de werkwijze van Total Wall bij gevelrenovatie?

Nadat onderzocht is wat de mogelijke oorzaak is van de gevelschade, wordt de gevelbeschadiging in kaart gebracht. Indien mogelijk lossen we het probleem op en zorgen ervoor dat de schade niet opnieuw kan ontstaan. Daarna gaan we aan de slag met het herstellen van de schade. We maken hierbij gebruik van innovatieve methoden en materialen. Ook tijdens de werkzaamheden meten en controleren we voortdurend of met de gevelrenovatie het gewenste effect wordt bereikt.

Kan ik in het hele land terecht bij Total Wall?

Total Wall werkt met een omvangrijk netwerk van gecertificeerde partners in de Benelux. Daarom zijn wij altijd bij u in de buurt. Zoekt u dus een betrouwbare partner voor gevelonderhoud of -inspectie, neem dan vrijblijvend contact met ons op via 088 - 111 25 25.

Kan ik materiaal rechtstreeks inkopen bij Total Wall?

Ja, als professional kunt u ervoor kiezen zelf zorg te dragen voor de uitvoering van gevelrenovaties. U kunt bij ons materialen inkopen voor eenvoudig scheurherstel. Met deze originele, betrouwbare materialen voor scheurherstel van Total Wall bent u ervan verzekerd dat u kwaliteit kunt leveren.

Waarom is het niet mogelijk om spouwankers in te kopen bij Total Wall?

Spouwmuurverankering is complexer dan vaak wordt gedacht. Vanwege de hoge eisen vraagt het om een zorgvuldige uitvoering. Om de kwaliteit van het materiaal en de uitvoering van spouwmuurverankering te kunnen waarborgen, heeft Total Wall talrijke dealerbedrijven opgeleid en gecertificeerd. Wij bieden minimaal 10 jaar garantie op gevelrenovatie die door een Total Wall gecertificeerd bedrijf is uitgevoerd.